-
Beaujolais van een jongeling met de potentie van een grootheid. Als je het in je vingers hebt hoef je niet een grote mond op te zetten. Laat de fles maar spreken. Diepgang en bescheidenheid in het glas. Generaties lang opzuigen van wijn en dan je eigen twist creëren, dat is toch wel dé clou. Paradepaardjes van Marine en Pierre. Bewaarbeaujolais, met 9 x woordwaarde, blijf daar maar eens vanaf!
-
Beaujolais van een jongeling met de potentie van een grootheid. Als je het in je vingers hebt hoef je niet een grote mond op te zetten. Laat de fles maar spreken. Diepgang en bescheidenheid in het glas. Generaties lang opzuigen van wijn en dan je eigen twist creëren, dat is toch wel dé clou. Hier hebben we de basis Beaujolais van Pierre en Marine te pakken, gelijk op gierend hoog niveau met stip in de top du top hoor!
-
Heerlijk domein, Bersan! Sauvignon uit de bourgogne. Net een tikkie voller en rijker dan de sauvignon die de meeste zijn gewend. Onovertroffen, die Jean-Christophe, in zijn lichtelijke autisme. Weet van elke oogst nog precies wat er op elke dag gebeurde, 40 jaar lang.....Klassiekig loepzuiver, aangenaam, niet te brullerig. Voor naast en bij alles.
-
Heerlijk domein, Bersan! Pinot noir met houtrijping. Hierdoor dus een stuk voller en ronder! Onovertroffen, die Jean-Christophe, in zijn lichtelijke autisme. Weet van elke oogst nog precies wat er op elke dag gebeurde, 40 jaar lang.....Klassiekig, aangenaam, niet te brullerig. Voor naast en bij alles.
-
Heerlijk domein, Bersan! 'Klein' wit (omdat ze ook Chablis maken), maar dan alleen in de prijs. Onovertroffen, die Jean-Christophe, in zijn lichtelijke autisme. Weet van elke oogst nog precies wat er op elke dag gebeurde, 40 jaar lang.....Klassiekig loepzuiver, aangenaam, niet te brullerig. Voor naast en bij alles.
-
Sale!Dit stukje Italië heeft iets ongenaakbaars en onrustigs tegelijkertijd. De zee vlakbij, de bergen vlakbij, ertussen een vlakte. Vooral de luchten zijn fenomenaal. En de wijnen krijgen iets onverzettelijks mee. Zoals de lucht en het weer kan omslaan binnen een paar minuten en zij staan hun mannetje, zoiets. Fascinerend. Grote naam in kleine kring.
-
Dit stukje Italië heeft iets ongenaakbaars en onrustigs tegelijkertijd. De zee vlakbij, de bergen vlakbij, ertussen een vlakte. Vooral de luchten zijn fenomenaal. En de wijnen krijgen iets onverzettelijks mee. Zoals de lucht en het weer kan omslaan binnen een paar minuten en zij staan hun mannetje, zoiets. Fascinerend. Grote naam in kleine kring.
-
Sale!Dit stukje Italië heeft iets ongenaakbaars en onrustigs tegelijkertijd. De zee vlakbij, de bergen vlakbij, ertussen een vlakte. Vooral de luchten zijn fenomenaal. En de wijnen krijgen iets onverzettelijks mee. Zoals de lucht en het weer kan omslaan binnen een paar minuten en zij staan hun mannetje, zoiets. Fascinerend. Grote naam in kleine kring.
-
Sale!Dit stukje Italië heeft iets ongenaakbaars en onrustigs tegelijkertijd. De zee vlakbij, de bergen vlakbij, ertussen een vlakte. Vooral de luchten zijn fenomenaal. En de wijnen krijgen iets onverzettelijks mee. Zoals de lucht en het weer kan omslaan binnen een paar minuten en zij staan hun mannetje, zoiets. Fascinerend. Grote naam in kleine kring.
-
Cyrille is een oud basisschool docent. Wiskunde meen ik. Lijkt me er een inderdaad een die net zo lang blijft uitleggen tot je het begrijpt. Zijn wijnen ook. Slokje voor slokje, en als het moet nog een slokje, tot je de complexiteit voelt, en de druif z'n plek heeft op het pallet. Bijzonder gemoedelijk, signatuur allemansvriend maar dan de loepzuivere variant.
-
Cyrille is een oud basisschool docent. Wiskunde meen ik. Lijkt me er een inderdaad een die net zo lang blijft uitleggen tot je het begrijpt. Zijn wijnen ook. Slokje voor slokje, en als het moet nog een slokje, tot je de complexiteit voelt, en de druif z'n plek heeft op het pallet. Bijzonder gemoedelijk, signatuur allemansvriend maar dan de loepzuivere variant.
-
Cyrille is een oud basisschool docent. Wiskunde meen ik. Lijkt me er een inderdaad een die net zo lang blijft uitleggen tot je het begrijpt. Zijn wijnen ook. Slokje voor slokje, en als het moet nog een slokje, tot je de complexiteit voelt, en de druif z'n plek heeft op het pallet. Bijzonder gemoedelijk, signatuur allemansvriend maar dan de loepzuivere variant.
-
Cyrille is een oud basisschool docent. Wiskunde meen ik. Lijkt me er een inderdaad een die net zo lang blijft uitleggen tot je het begrijpt. Zijn wijnen ook. Slokje voor slokje, en als het moet nog een slokje, tot je de complexiteit voelt, en de druif z'n plek heeft op het pallet. Bijzonder gemoedelijk, signatuur allemansvriend maar dan de loepzuivere variant.
-
De naam 450 slm verwijst naar de hoogte van het perceel waar deze wijn vandaan komt. Het is gelegen in Zuel, Combai. Na een korte maceratie op de schil fermenteert de wijn in roestvrij staal en rijpt hij in grote eikenhouten vaten. Hergisting vindt plaats op fles met toegevoegde most van hetzelfde wijnjaar.
-
De naam 330 slm verwijst naar de hoogte van het perceel waar deze wijn vandaan komt. Het is gelegen in Zuel, Combai. Na een korte maceratie op de schil fermenteert de wijn in roestvrij staal en rijpt hij in grote eikenhouten vaten. Hergisting vindt plaats op fles met toegevoegde most van hetzelfde wijnjaar.
-
Toscane, bianco, maar niet heus. Echt hoor, gewoon Chianti met de grote C. Maar dat gedonder met zo'n appelatie, dat trokken Helena en Dante weer niet. Echte insiderwijn vinden wij. Lekker onder de radar, bescheiden, maar dan duikt er weer iemand op die zegt: 'Heb jij Colombaia?" We gooien nogal wat doosjes op de post naar het buitenland. Dat u het weet. Insider worden?
-
Toscane, rosso, maar niet heus. Echt hoor, gewoon Chianti met de grote C. Maar dat gedonder met zo'n appellatie, dat trokken Helena en Dante weer niet. Echte insiderwijn vinden wij. Lekker onder de radar, bescheiden, maar dan duikt er weer iemand op die zegt: 'Heb jij Colombaia?" We gooien nogal wat doosjes op de post naar het buitenland. Dat u het weet. Insider worden? Jonge stokken, slurp!
-
Toscane, rosso, maar niet heus. Echt hoor, gewoon Chianti met de grote C. Maar dat gedonder met zo'n appelatie, dat trokken Helea en Dante weer niet. Echte insiderwijn vinden wij. Lekker onder de radar, bescheiden, maar dan duikt er weer iemand op die zegt: 'Heb jij Colombaia?" We gooien nogal wat doosjes op de post naar het buitenland. Dat u het weet. Insider worden?
-
Oude wijngaard, letterlijk. Maar wat krijgen we dan? Nou, een magistrale wijn van de trebbiano spoletino. Van druiven van oude stokken dus. Uit Umbrië, gemaakt door de familie Mattioli die hier al honderden jaren in hetzelfde dorpje gevestigd is. In alles proef je hier rust, tijd, aandacht, gelaagdheid, het gaat maar door. Niet te koud drinken vooral, dat zou jammer zijn, want de aroma’s en smaken komen op een wat hoger temperatuur nog veel beter tot hun recht, zeg een graad of 12 tot 14 is prachtig. De zon in je glas!
-
Een wijndomein met wortels die teruggaan tot de 11e eeuw, toen de huidige familie Mattioli al neerstreek in dit deel van Umbrië. Hier op de Geitenheuvel (= Collecapretta) proef je in alles rust, tijd, aandacht en gelaagdheid. Geen hout, lange rijping op de gisten, zonder sulfiet, geen filtering als het niet hoeft. Maar vooral met de mooiste druifjes die ze voorhanden hebben. Die groeien op hun eeuwenoude heuvel daar in het zuiden van dit tijdloos stukje Umbrië.
-
Sagrantino, van de familie Mattioli, een klassiek Italiaans driegeneratiegezin. Ze verbouwen graan, hebben olijvenbomen en dus prachtige oude boomgaarden. Het leven in de kern, in al zijn eenvoud, maar bijzonder toegewijd aan wat er groeit. Ontiegelijk goed dit. Te vergelijken met een Brunello als je het mij vraagt.
Shopsystem2025-05-13T13:47:29+02:00