Michiel ter Heide, oprichter

Wijn moet plezier zijn. Het mooie van het leven moet gevierd worden. Ik zelf ben niet in het gelukkige bezit van enige opleiding in de wijn, of je moet de vijf jaar bij Wijnkoperij Otterman zien als de beste opleiding in de Vin Naturel die je je kunt wensen.

Maar de allerbeste opleiding is het leven zelf. Hoe leer je het allerbeste van het beste te onderscheiden? Geen idee. Sensitief zijn, streven naar het hoogste, geen compromissen sluiten. Noem het liefde Maar ook gewoon al 15 jaar met de beste wijnen in de wereld van de Vin Naturel werken. Want zo simpel is het: elke dag weer met het beste en mooiste in aanraking komen, dat werkt echt.

Lees meer over onze filosofie.

Arjen Miedema, eigenaar Vleck Utrecht

Wat is er leuker dan mensen in contact te brengen met waarschijnlijk het beste wat er in ons vak te vinden is? Na een periode met traditionele wijnen te hebben gewerkt, heb ik mezelf de afgelopen jaren door het assortiment van Vleck heen geproefd. En kennis gemaakt met de makers.

Inspirerende en gedreven mensen, die er in slagen om wat mij betreft de essentie van wijn in de fles te stoppen. En ja, natuurlijk is het `maar’ wijn. Maar als ik de keus heb, dan liever een lekkere, pure wijn. Zoals eentje van Vleck. Laat ik dat maar eens in de Utrechtse markt zetten was de overweging in 2014. En zo werd Vleck Utrecht geboren, waar ik de trotse eigenaar van ben.

Martijn de Wal

Bij Vleck deel ik graag het verhaal achter onze wijnen met wie het maar horen wil. Dat kan in de winkel zijn, over de vloer bij horecaklanten of tijdens proeverijen in ons souterrain. Voor elke klant de perfecte wijn vinden, dat is mijn hoogste doel. En als de perfecte wijn nog niet gevonden is, zoeken we toch gewoon verder, slokje voor slokje? Zeker als die zoektocht voert langs wijnen die je lijf in gaan als bronwater. Wijnen die nooit vervelen. Wijnen waar je intens blij van wordt.

Riska Ploeger

Le Raisin, C’est ca!

Dat er uit een klein druifje zoveel smaak kan komen, dat is fantastisch! Fascinerende makers en geen ingrepen op de wijngaard, het is geweldig omdat te kunnen delen. Samen proeven en ontdekken wat ieders smaak is, dat is voor mij Vleck!

Daniëlle Woerlee

Smaaksensatie, spanning, zuiver, boeiend of soms verwarrend, gespreksstof, soms ook wel een geneesmiddel, maar vooral heel lekker! Met andere woorden toverdrank wat je elke keer weer blijft verbazen. 

Ik geniet ervan om anderen in de winkel mee te nemen in deze ontdekkingsreis. 

Nick van Romondt

Dromend van sport- en ook politiek verslaggever kwam ik bedrogen uit en bleef ik hangen, waar de horeca als bijbaan begon, groeide dat snel uit tot boven gemiddelde interesse en passie. De omgang met mensen, product en natuur. Waar komt iets vandaan? Hoe groeit het? Waarom smaakt iets zo? Wat kan je doen met deze smaken samen? Zodoende in contact gekomen met wijnen van Vleck. In eerste instantie bij Podium onder de Dom en later, zelf de wijnen mogen uitkiezen, bij Simpel en het Ketelhuis. In het fijne contact met Arjen, gekscherend wel eens tegen elkaar gezegd dat het leuk was samen meer voor elkaar te betekenen. En nu alweer anderhalf jaar, met veel plezier, in dienst bij Vleck Utrecht. Waar in andere hoedanigheid nog steeds betrokken ben bij de horeca, niet op de vloer maar als toeleverancier. Waar het enorm leuk is om zoveel plekken, bedrijven, passievolle mensen te ervaren en daarbij onze wijnen te kunnen delen.