Duurzame wijnen? Duurzame relaties!

Wie wijn wil verkopen aan de horeca moet van uitdagingen houden.

Daar houden wij gelukkig van. Als de hobbels als brouwerijcontracten en neefjes en buurmannen die ook wijn importeren zijn genomen onstaat er namelijk in de regel iets moois: een relatie.l

Daar houden wij van. Wij zoeken met een vergrootglas wijn in Frankrijk. Wij werken graag met horecamannen en -vrouwen die met datzelfde vergrootglas hun leveranciers uitkiezen. Dan kan de mooie symbiose ontstaan van zorgzaamheid, kennis en vertrouwen.

Dat de meeste van onze klanten verbaasd zijn dat het wijnvolume toeneemt met onze wijnen doet ons altijd weer veel plezier. Wij hebben de overtuiging ‘je moet aan het tweede en derde glas verdienen en niet aan het eerste’ . Je geeft de kaart, vraagt wat het gezelschap wil drinken en bij voorkeur ergens tussen het bestellen en het serveren van het voorgerecht moet het eerste glas al leeg zijn. En daar is wijn voor nodig die plezier geeft.

Dat Vleck’s wijnen sfeerverhogend zijn is ook niet zo onlogisch. Het lichaam en de geest liegen nooit en reageren snel. Een wijn die naar vanille smaakt en iets te diep in het zwavelbakje gekeken heeft: je krijgt vrij snel zin in je bed. Klinkt raar, maar is wel waar. Laten we het maar ervaring noemen.

Een aantal klanten zet onze vin naturel apart op de kaart. De stijl van wijnmaken en de garantie tegen hoofdpijn is, als je het ons vraagt, een beter criterium om te kiezen dan de appelatie en een jaargang. Althans voor de leek die niet alle producenten uit de Chablis op een rijtje heeft, met de betere jaargangen daar nog bij. Ze zullen bestaan, maar wij zijn ze nog niet tegengekomen.

Vin naturel als ‘merknaam’ is misschien een mooie aanvulling voor de gepassioneerde sommelier en restauranthouder. En de cafébaas kan zich rijk rekenen met de volumetoename die we garanderen met onze zwavelarme basiswijnen.

Een enkele klant werkt met trots louter met onze wijnen. Wij kunnen ons voorstellen dat alleen Frankrijk, Spanje en Italië te beperkt is voor uw bedrijf. Wij hebben een goede verstandhoudinig met de beste importeurs van wijnen uit de Nieuwe Wereld. Op verzoek halen wij voor u de krenten uit de niet-Europese pap, en stellen wij een complete wijnkaart samen.

Mocht bovenstaande uw nieuwsgierigheid gewekt hebben, aarzel dan niet contact op te nemen. Wie ontvangen u graag in onze winkel of bezoeken u op uw lokatie.