stéphane lucas
Stéphane Lucas
Internetvondst, deze Stéphane. Maar hoe dan? Vleckie rijdt toch altijd met zijn autootje naar Frankrijk om daar eerst uitgebreid te knuffelen met zijn boertjes vooraleer hij weleens even zal bepalen of hij in de stal mag? Ja, het liefst wel inderdaad. En sowieso zo snel mogelijk langs bij ze om alles uitgebreid door te nemen. Het wijnmaken, filosofie, de kosmos, alles. Maar ja, corona, dus we konden nog niet langs. Maar inmiddels hebben we wel een goede indruk van onze nieuwe vriend, die met zijn wijnen gelijk met stip is binnengekomen in de lijst met favoriete wijnen. Werkt uitsluitend met fer servadou, ook wel bekend als braucol. Maakt twee cuvées, een basis en een premium. Heerlijke eenvoud, daar houden we wel van. Piepklein domein ook trouwens, dus extra veel zorg voor de druifjes, die flink vertroeteld worden door Stéphane. Niet gecertificeerd bio, maar werkt in de praktijk eigenlijk volgens de leer van de biodynamie. Weigert overigens de appellatie Gaillac te gebruiken, want die gooien er maar met de pet naar wat Stéphane betreft, want veel te weinig oog voor kwaliteit. Lekker eigenwijs dus, we love it. Ook een lieverd trouwens. Om ons een hart onder de riem te steken in barre tijden stuurde hij ons een fles van een oude jaargang van zijn mooiste cuvée. God wat lekker, en wat een mooi gebaar. We fleurden er helemaal van op. Die mag blijven!