oriol artigas
Oriol Artigas
We geven het onmiddelijk toe…….
Natuurlijk laten we ons erop voorstaan dat we altijd, voordat we met iemand gaan werken, de wijnen uitgebreid hebben geproefd, dat we langs zijn geweest, de wijngaarden hebben besnuffeld, dat we aan de tafel hebben gezeten met oma, kortom, research is heilig, de relatie, daar begint het allemaal mee. Niet in het geval van Oriol. Een fotootje van mijn zwager die in het beroemdste restaurant van de wereld onder de rook van Barcelona at, een tip van onze Tinus die het weer van Cyril Zanghs had begrepen,: ’die jongen is goed’. Dus gebeld en blind besteld, een klein palletje dat niet was opgehaald door een Belgische collega. Gekkigheid natuurlijk maar de markt is wat gespannen dus soms doe je maar iets op intuïtie, moet kunnen. De rest is geschiedenis. Onder een tafel op een beursje in Anger waar Oriol niet stond konden we wat illegale proefflessen, onder het kennismaken, becommentarieren. Natuurlijk zijn we later zijn wijngaarden gaan bezoeken en die waren, je raad het al, erg indrukwekkend (één wijngaard midden in een woonwijk in de outskirts van Barcelona!) en hij zelf inmiddels een grote referentie in binnen en buitenland. The new guy on the block ook wel.Soms moet je een gokje wagen, toch?
Zuiver, intelligent, eerlijk, smaakvol en zonder gebrul, zo zien we het graag.