-
Fruitig, licht, smaakvol. Van de familie Lapierre, de voortrekkers die sinds 30 jaar wijn maken opdat het plezier is. Hoofdpijnloos, in alle betekenissen. Groots ondanks het nog steeds bescheiden prijsje. Referentie nummertje één. Nu dan hun Beaujolais-Villages, stapje boven de basis, zonder poenerig te worden.
-
Chateau Lassolle kijkt uit op de Marmandais, Bordeaux dus. Stéphanie Roussel is een hypergevoelige wijnmaakster die voor niets minder dan het allerbeste haar bed uitkomt. Pure, compromisloze bio-dynamische wijnbouw die trilt van eigenzinnigheid. Er wordt gewerkt met amphoren en oude foudres en staal. Alles van tiental kanten belicht en elk jaar weer compleet anders. Probeer, groot favoriet van Vleck.
-
Chateau Lassolle kijkt uit op de Marmandais, Bordeaux dus. Stéphanie Roussel is een hypergevoelige wijnmaakster die voor niets minder dan het allerbeste haar bed uitkomt. Pure, compromisloze bio-dynamische wijnbouw die trilt van eigenzinnigheid. Er wordt gewerkt met amphoren en oude foudres en staal. Alles van tiental kanten belicht en elk jaar weer compleet anders. Probeer, groot favoriet van Vleck.
-
Chateau Lassolle kijkt uit op de Marmandais, Bordeaux dus. Stéphanie Roussel is een hypergevoelige wijnmaakster die voor niets minder dan het allerbeste haar bed uitkomt. Pure, compromisloze bio-dynamische wijnbouw die trilt van eigenzinnigheid. Er wordt gewerkt met amphoren en oude foudres en staal. Alles van tiental kanten belicht en elk jaar weer compleet anders. Probeer, groot favoriet van Vleck.
-
Eindelijk, eindelijk een Bordeaux! En dan maar direct een illustere. Grote voorganger van natuurwijn, Philippe Pacalet schijnt er dozen van op te drinken, de Assemblée schenkt het, kortom, als we het doen doen we het goed. Maar niet vanwege bovenstaande maar gewoon omdat wij vonden dat het het geld waard is. Dure wijn bestaat niet, alleen slechte wijn. Zoiets. Weer een referentie! De baiser d'ange (engelenzoen) is een 100% sémillon. Fraai spul, we kunnen niet anders zeggen, met negen maanden rijping op grès (zandsteen). Hemels....
-
Eindelijk, eindelijk een Bordeaux! En dan maar direct een illustere. Grote voorganger van natuurwijn, Philippe Pacalet schijnt er dozen van op te drinken, de Assemblée schenkt het, kortom, als we het doen doen we het goed. Maar niet vanwege bovenstaande maar gewoon omdat wij vonden dat het het geld waard is. Dure wijn bestaat niet, alleen slechte wijn. Zoiets. Weer een referentie! De run'essence (dubieuze woordspeling, we weten het) is de instapper rood van David. Fraai spul, we kunnen niet anders zeggen, met tien maanden rijpen op vat. Een grote kleine Bordeaux, heus waar!
-
Eindelijk, eindelijk een Bordeaux! En dan maar direct een illustere. Grote voorganger van natuurwijn, Philippe Pacalet schijnt er dozen van op te drinken, de Assemblée schenkt het, kortom, als we het doen doen we het goed. Maar niet vanwege bovenstaande maar gewoon omdat wij vonden dat het het geld waard is. Dure wijn bestaat niet, alleen slechte wijn. Zoiets. Weer een referentie!
-
Fijne basis Bordeaux, probeer die maar eens te vinden. Een sappige, eerlijke, vrolijkmakende Bordeaux. Zonder tannines waar je je tanden op stukbijt, zonder vanille. Zonder poenerig etiket. Tada! Daar is de Diem van Tire Pé. Juicy merlot die uitnodigt tot het nemen van grote slokken. Energiek, gul, ja vrolijkmakend dus. Allez!
-
Fijne basis Bordeaux, probeer die maar eens te vinden. Een sappige, eerlijke, vrolijkmakende Bordeaux. Zonder tannines waar je je tanden op stukbijt, zonder vanille. Zonder poenerig etiket. Tada! Daar is de Diem van Tire Pé. Juicy merlot die uitnodigt tot het nemen van grote slokken. Energiek, gul, ja vrolijkmakend dus. Allez!
-
Fijne basiswijnen maken de Barraults daar in de Bordeaux. Micropercelen vol gelaagdheid en finesse doen ze ook en daar is deze Nomade een zeer mooi voorbeeld van. Gemaakt van de pineau d’aunis, waar ze slechts een halve hectare druivenstokken van hebben staan. Rijpt anderhalf jaar op amphore. Het verhaal gaat dat deze druif vanuit de Charente in het zuidoosten noordwaarts is gereisd, om uiteindelijk aan de oevers van de Loire een fijn plekje te vinden en daar zich te vestigen. Chateau Tire Pé ging weer aan de slag met deze ‘verloren zoon’ en het resultaat mag er zijn.
-
Nog zo’n vrolijkerd uit de stal van David en Hélène Barrault van Chateau Tire Pé. Helemaal zonder make-up deze keer. Nul sulfiet toegevoegd, veel dichter bij de essentie van de merlot kom je niet. Vaak een wat niksig druifje (“We’re not drinking Merlot!”, quote uit de klassieke film Sideways), maar niet in de handen van dit echtpaar. Puur genot, heerlijk doordrinkbaar en bijna on-natuurlijk goed, als u begrijpt wat wij bedoelen…
-
Inmiddels een mooie vaste waarde bij Vleck, Pierre-Nicolas Massotte. Schoon, intelligent wijnmaken, bescheiden, zo zien we het graag. De super elegante oranje wijn Ondine......9 hl per hectare, zullen we daar mee beginnen. De rest moet u eigenlijk gewoon maar gaan proeven! Gewoon zeer, zeer, zeer lekker.
-
Sagrantino, van de familie Mattioli, een klassiek Italiaans driegeneratiegezin. Ze verbouwen graan, hebben olijvenbomen en dus prachtige oude boomgaarden. Het leven in de kern, in al zijn eenvoud, maar bijzonder toegewijd aan wat er groeit. Ontiegelijk goed dit. Te vergelijken met een Brunello als je het mij vraagt.
-
Een wijndomein met wortels die teruggaan tot de 11e eeuw, toen de huidige familie Mattioli al neerstreek in dit deel van Umbrië. Hier op de Geitenheuvel (= Collecapretta) proef je in alles rust, tijd, aandacht en gelaagdheid. Geen hout, lange rijping op de gisten, zonder sulfiet, geen filtering als het niet hoeft. Maar vooral met de mooiste druifjes die ze voorhanden hebben. Die groeien op hun eeuwenoude heuvel daar in het zuiden van dit tijdloos stukje Umbrië.
-
Oude wijngaard, letterlijk. Maar wat krijgen we dan? Nou, een magistrale wijn van de trebbiano spoletino. Van druiven van oude stokken dus. Uit Umbrië, gemaakt door de familie Mattioli die hier al honderden jaren in hetzelfde dorpje gevestigd is. In alles proef je hier rust, tijd, aandacht, gelaagdheid, het gaat maar door. Niet te koud drinken vooral, dat zou jammer zijn, want de aroma’s en smaken komen op een wat hoger temperatuur nog veel beter tot hun recht, zeg een graad of 12 tot 14 is prachtig. De zon in je glas!
-
Toscane, rosso, maar niet heus. Echt hoor, gewoon Chianti met de grote C. Maar dat gedonder met zo'n appelatie, dat trokken Helea en Dante weer niet. Echte insiderwijn vinden wij. Lekker onder de radar, bescheiden, maar dan duikt er weer iemand op die zegt: 'Heb jij Colombaia?" We gooien nogal wat doosjes op de post naar het buitenland. Dat u het weet. Insider worden?
-
Toscane, rosso, maar niet heus. Echt hoor, gewoon Chianti met de grote C. Maar dat gedonder met zo'n appellatie, dat trokken Helena en Dante weer niet. Echte insiderwijn vinden wij. Lekker onder de radar, bescheiden, maar dan duikt er weer iemand op die zegt: 'Heb jij Colombaia?" We gooien nogal wat doosjes op de post naar het buitenland. Dat u het weet. Insider worden? Jonge stokken, slurp!
-
Toscane, bianco, maar niet heus. Echt hoor, gewoon Chianti met de grote C. Maar dat gedonder met zo'n appelatie, dat trokken Helena en Dante weer niet. Echte insiderwijn vinden wij. Lekker onder de radar, bescheiden, maar dan duikt er weer iemand op die zegt: 'Heb jij Colombaia?" We gooien nogal wat doosjes op de post naar het buitenland. Dat u het weet. Insider worden?
-
De naam 330 slm verwijst naar de hoogte van het perceel waar deze wijn vandaan komt. Het is gelegen in Zuel, Combai. Na een korte maceratie op de schil fermenteert de wijn in roestvrij staal en rijpt hij in grote eikenhouten vaten. Hergisting vindt plaats op fles met toegevoegde most van hetzelfde wijnjaar.
-
De naam 450 slm verwijst naar de hoogte van het perceel waar deze wijn vandaan komt. Het is gelegen in Zuel, Combai. Na een korte maceratie op de schil fermenteert de wijn in roestvrij staal en rijpt hij in grote eikenhouten vaten. Hergisting vindt plaats op fles met toegevoegde most van hetzelfde wijnjaar.
Shopsystem2025-05-13T13:47:29+02:00