la roche buissière
De Ondernemers
Vader Joly werd een aantal jaren geleden de abrikozen ingestuurd. Vanaf die tijd ging het snel met het domein La Roche Buissière. Totaal verbiologiseerd werden de wijngaarden, zowaar één van onze producenten met een stempel. Maar belangrijker: zuinig met zwavel. Zo zuinig zelfs dat het eng wordt. U kent het verhaal, het werken zonder enige zwaveltoevoeging bij botteling heeft zo zijn risico’s. Toen Vleck in 2006 voor het eerst op het domein vertoefde, was hij zeer gecharmeeerd van de Flonflon op cuve. Probeer ‘ns een paar honderd flessen geheel zwavelloos, opperde Vleck. En tot zijn schrik werd de hele cuve a 6000 flessen ‘op advies van Vleck’ zwavelloos gebotteld en sliep Vleck een tijdje niet. Maar zie, volledig uitverkocht binnen een paar maanden, want té lekker. Durfals zijn het dus, het echtpaar Joly. Na de transformatie van de wijngaarden volgde het proeflokaal wat inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige bar à vins. Assiette er bij, olijfje van de eigen olijfbomen gevallen. Ondernemende types dus die Joly’s. En nooit te beroerd om samen met een importeur de nieuwe Flonflon te assembleren. Nog een klein beetje grenache er bij, ja zo is ‘ie heerlijk. Faucon is de naam van het dorp, meteen bij het betreden links, je kan het niet missen. Op het terras drink je Petit Jo, Gaîa en Flonflon. Je prikt een worstje. Met de groeten van Vleck.