Michiel ter Heide, oprichter
Wijn moet plezier zijn. Het mooie van het leven moet gevierd worden. Ik zelf ben niet in het gelukkige bezit van enige opleiding in de wijn, of je moet de vijf jaar bij Wijnkoperij Otterman zien als de beste opleiding in de Vin Naturel die je je kunt wensen.
Maar de allerbeste opleiding is het leven zelf. Hoe leer je het allerbeste van het beste te onderscheiden? Geen idee. Sensitief zijn, streven naar het hoogste, geen compromissen sluiten. Noem het liefde Maar ook gewoon al 15 jaar met de beste wijnen in de wereld van de natuurwijn werken. Want zo simpel is het: elke dag weer met het beste en mooiste in aanraking komen, dat werkt echt.
Lees meer over onze filosofie.
Arjen Miedema, eigenaar Vleck Utrecht
Wat is er leuker dan mensen in contact te brengen met waarschijnlijk het beste wat er in ons vak te vinden is? Na een periode met traditionele wijnen te hebben gewerkt, heb ik mezelf de afgelopen jaren door het assortiment van Vleck heen geproefd. En kennis gemaakt met de makers.
Inspirerende en gedreven mensen, die er in slagen om wat mij betreft de essentie van wijn in de fles te stoppen. En ja, natuurlijk is het `maar’ wijn. Maar als ik de keus heb, dan liever een lekkere, pure wijn. Zoals eentje van Vleck. Laat ik dat maar eens in de Utrechtse markt zetten was de overweging in 2014. En zo werd Vleck Utrecht geboren, waar ik de trotse eigenaar van ben.
Martijn de Wal
Bij Vleck deel ik graag het verhaal achter onze wijnen met wie het maar horen wil. Dat kan in de winkel zijn, over de vloer bij horecaklanten of tijdens proeverijen in ons souterrain. Voor elke klant de perfecte wijn vinden, dat is mijn hoogste doel. En als de perfecte wijn nog niet gevonden is, zoeken we toch gewoon verder, slokje voor slokje? Zeker als die zoektocht voert langs wijnen die je lijf in gaan als bronwater. Wijnen die nooit vervelen. Wijnen waar je intens blij van wordt.
Nick van Romondt
Waar de horeca als bijbaan begon, groeide dat snel uit tot boven gemiddelde interesse en passie. De omgang met mensen, product en natuur. Waar komt iets vandaan? Hoe groeit het? Waarom smaakt iets zo? Wat kan je doen met deze smaken samen? Zodoende in contact gekomen met wijnen van Vleck . In contact met Arjen, gekscherend wel eens tegen elkaar gezegd dat het leuk was samen meer voor elkaar te betekenen. En nu alweer jaren, met veel plezier, in dienst bij Vleck Utrecht. Nog steeds betrokken bij de horeca, niet op de vloer maar als leverancier. Waar het enorm leuk is om zoveel plekken, bedrijven, passievolle mensen te ervaren en daarbij onze wijnen te kunnen delen.
Stefan Vrielink
Wijn, Het komt in zóveel stijlen en smaken, en elke fles brengt iets unieks in je glas. Wat mij betreft moet het vooral veel energie hebben, levendige, sprankelende wijnen die echt iets te vertellen hebben. En dát is precies wat al onze wijnen gemeen hebben. Ik vertel je er graag meer over. Mijn liefde voor energieke wijn begon jaren geleden, en het was meteen duidelijk: hier wilde ik mijn werk van maken. Eerst als sommelier, en inmiddels alweer een aantal jaar met veel plezier bij Vleck.
Hannah Hurtz
Hey! Ik ben Hannah en ik heb een flinke zwak voor energieke wijnen – die wijnen met pit, spanning en karakter. Ooit werkte ik als sommelier, maar inmiddels verkoop ik de wijn niet meer aan tafel, maar bij Vleck, waar ik mijn passie met anderen kan delen. Want was is er nou leuker dan lekker eten en een glas wijn? Naar mijn mening niets.
Justus de Rode
Op een dag ging ik langs voor een flesje wijn, litro Bucce uit mijn hoofd. Naast de pin lag een briefje: chauffeur gezocht. Zo kan dus het gaan, blijkbaar. Op dag één kreeg ik een glaasje A la Vie van Julien Meyer in mijn handen. ‘Wijn als water? Hoe bedoel je?’ Nou zo dus, een koud, kraakhelder, kabbelend beekje uit de bergen. Er ging een wereld voor me open, en nu ben ik verpest. Want once you go Vleck..
Merel van Vliet
In 2018 nam ik mijn eerste slok ‘vin naturel’ in een bar in Parijs. Het zaadje was geplant. Na een periode werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, besloot ik dit zaadje water te geven en gooide ik in 2022 het roer om. Ik nam ontslag en vertrok naar Frankrijk om in de Loire te helpen met de druivenoogst. Mijn roestige lichaam en geest moesten plotseling werken, zoals ze dat al een tijdje niet meer hadden gedaan, maar het was precies wat ik nodig had. Ik leerde veel over het proces van wijnmaken; puur natuur en zonder poespas. En wist ik dat ik nog lang niet was ‘uitgeproefd’ en mijn kennis nog verder wilde verbreden. Bij terugkomst ben ik Vleck Utrecht binnengelopen, om hier vervolgens niet meer weg te gaan. Naast dat ik verantwoordelijk ben voor de winkel in Utrecht, organiseer ik maandelijks thema-proeverijen.